Uspostavljene poslovne veze na međunarodnom sajmu SIGEP 2024 u Riminiju, Italija

01.02.2024

PKS Regionalna privredna komora Kruševac i PKS Regionalna privredna komora Kraljevo, Odeljenje Čačak, zajedno sa Evropskom mrežom preduzetništva, organizovali su grupnu posetu prestižnom Međunarodnom sajmu SIGEP 2024, održanom u Riminiju, Italija. Ova manifestacija, koja već tradicionalno nosi epitet vodeće svetske izložbe u oblastima zanatskog poslastičarstva, pekarstva i kafe, predstavlja nezaobilazno mesto okupljanja stručnjaka, preduzetnika i ljubitelja ovih industrija.

Na preko 130.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, sajam je ugostio impresivan broj izlagača iz celog sveta, pri čemu je dominacija italijanskih kompanija evidentna. Pored Italije, na sajmu su se predstavile i preko 30 drugih zemalja, donoseći raznovrsnost u ponudi i bogatstvo različitih pristupa i tradicija.

PKS Regionalna privredna komora Kruševac i PKS Regionalna privredna komora Kraljevo,kao i projekat Evropska mreža preduzetništva, prepoznale su značaj ovog sajma kao platforme za razmenu znanja, iskustava i poslovnih mogućnosti. Kroz grupnu posetu, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima i tehnologijama u oblasti poslastičarstva, pekarstva i kafe, kao i da uspostave kontakte sa liderima industrije iz različitih delova sveta.

SIGEP 2024 se ističe kao ključni događaj za sve one koji žele da ostanu u korak sa najnovijim inovacijama i dostignućima u ovim sektorima, te je poseta ovom sajmu bila dragoceno iskustvo za učesnike iz Srbije, omogućavajući im da unaprede svoje poslovanje i prošire svoje poslovne horizonte.