EEN mreža predstavljena na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo

27.03.2024

Na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo održan je seminar tokom koga je predstavljen projekat Evropske mreže preduzetništva i otvorena diskusija o mogućnostima saradnje između naučnih institucija i privrednih subjekata.

Predstavnici Instituta su dobili uvid u aktivnosti koje EEN mreža sprovodi u cilju podrške malim i srednjim preduzećima, ali i načinima na koje povezuje naučno istraživačke centre i kompanije, kako bi se podstakla zajednička saradnja i ostvario komercijalni uspeh.

Predstavljena je tematska grupa za žensko preduzetništvo, koja aktivno deluje unutar EEN mreže, istaknut je značaj podrške ženama u poslovnom svetu i promovisanja njihove uloge u inovacijama i preduzetništvu.

Dodatno, projekat EEN2EIC je dobio poseban naglasak tokom seminara. Ovaj projekat pruža podršku inovativnim kompanijama u procesu aplikacije za EIC akcelerator program, otvarajući vrata za razvoj i finansiranje revolucionarnih projekata.

Na kraju seminara, učesnici su imali priliku da diskutuju o mogućnostima zajedničke saradnje između institucija i privrednih subjekata. Raspravljalo se o različitim modalitetima partnerstava i kako ih optimalno iskoristiti, a sve u cilju daljeg napretka u istraživanju i razvoju i podsticanja ekonomskog razvoja kroz inovacije.