Predstavnici EEN Srbija učestvovali na Akademiji za internacionalizaciju poslovanja u Briselu

05.07.2024

Predstavnici Evropske mreže preduzetništva srbije  nedavno su učestvovali na  EEN Akademiji za internacionalizaciju poslovanja, koja je održana u Briselu. Ovaj značajni događaj okupio je eksperte EEN mreže iz različitih zemalja, koji su podelili svoja bogata iskustva, primere dobre prakse, kao i korisne informacije i savete za unapređenje saradnje i podrške preduzećima.

Jedan od glavnih fokusa akademije bio je deljenje iskustava i primera dobre prakse među učesnicima. Eksperti EEN mreže predstavili su različite strategije i metode koje su se pokazale uspešnim u njihovim zemljama, što je pružilo dragocene uvide za predstavnike EEN Serbia.

Tokom akademije, učesnici su imali priliku da čuju niz korisnih informacija i saveta koji se tiču unapređenja saradnje i pružanja podrške preduzećima. Diskusije su obuhvatile različite aspekte internacionalizacije poslovanja, uključujući pristup međunarodnim tržištima, pravne regulative, kao i finansijske aspekte.

Učešće na EEN Akademiji omogućilo je predstavnicima EEN Serbia da unaprede svoje znanje i veštine, koje će direktno primeniti u pružanju podrške preduzećima u Srbiji. Stečena saznanja i iskustva doprineće boljoj pripremljenosti za izazove sa kojima se preduzeća suočavaju prilikom internacionalizacije poslovanja.