SRBIJA

Konferencija „Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS“ i b2b sastanci u Trebinju

Privredna komora Republike Srpske, uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i projekta Evropska mreža preduzetništva, organizuje Konferenciju „Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS“, koja će se održati u četvrtak 08.06.2023. godine u sali hotela SL Industry u Trebinju.

Cilj Konferencije je podizanje svesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).

Konferencija će sadržavati tri panela, a panelisti će biti stručnjaci iz svoje oblasti, predstavnici privrednih društava, kao i predstavnici međunarodnih donatora koji pružaju finansijsku podršku iz oblasti zelene ekonomije i energetske efikasnosti. Ovo je prilika da se tokom panel diskusije predstave iskustva domaćih privrednih društava u izgradnji solarnih elektrana. Privrednici će imati priliku da se upoznaju i sa dostupnim izvorima finansiranja na ovom polju. Planirano je i predavanje na temu primene digitalnih rješenja u procesu energetske tranzicije, koje će voditi priznati stručnjak u oblasti energetskog menadžmenta i energetske efikasnosti u industriji. Takođe, u okviru Konferencije i programa Evropske mreže preduzetništva, biće organizovani bilateralni razgovori registrovanih učesnika.
Ovaj događaj je jedinstvena prilika za razmenu informacija, iskustava i promociju uspešnih primera poslovanja na polju energetske efikasnosti i zelene ekonomije, te za uspostavljanje korisnih kontakata.

Učešće na konferenciji je besplatno, a registracija učešća je obavezna putem linka:https://b2b.komorars.ba/event/konferencija-zelena-ekonomija-pokretac-odrzivog-razvoja-privrede-rs/

Program_Konferencija_Zelena ekonomija_Trebinje_08062023

Uputstvo za prijavu na konferenciju

Rok za registraciju je 02.06.2023. godine.

Kontakt osobe u Privrednoj komori Republike Srpske: Sonja Milinčić i Nikolina Dorontić Alibabić (051 493 138, sonjam@komorars.ba, nikolinad@komorars.ba).

Datum

jun 08 2023

Vreme

08:00 - 18:00

Lokacija

Trebinje, Bosnia and Herzegovina
Trebinje, Bosnia and Herzegovina