SRBIJA

8. Međunarodni forum o saradnji

Razvojna agencija Srbije i Razvojna agencija Republike Srpske, uz podršku Naučno-tehnološkog parka Niš i Privredne komore Srbije,  pozivaju vas na 8. Međunarodni forum o saradnji koji će se održati  2. i 3. novembra 2023. godine u Naučno-tehnološkom parku Niš.

Forum će na jednom mestu okupiti privrednike iz zemalja regiona, predstavnike državnih institucija, privrednih komora, razvojnih agencija, naučno-tehnoloških parkova, kao i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi i lokalnom razvoju. Cilj ovog događaja je razmena informacija i iskustva, promovisanje programa podrške za preduzetništvo, kao i uspostavljanje novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.

U okviru Foruma biće održani paneli na temu uloge mentoringa u unapređenju performansi MSP, kako obezbediti održivi rast za MSP, zatim deo na kom će se govoriti o naprednim tehnologijama i gde se Jugoistočna Evropa nalazi na tom putu, kao i o inovacijama kao pokretaču održivog razvoja.

Kao deo aktivnosti Evropske mreže preduzetništva drugog dana Foruma, 3. novembra,  predviđeni su međunarodni poslovni susreti za kompanije i klastere sa ciljem umrežavanja i sticanja novih poslovnih partnera.

Učešće na Forumu je besplatno za sve učesnike. Prijavu za učešće na Forumu i međunarodnim poslovnim susretima možete izvršiti do 31. oktobra 2023. godine putem linka:https://8th-international-cooperation-forum-serbia.b2match.io/

Prošle godine Forum je održan u Trebinju 3. i 4. novembra i okupio je više od 250 predstavnika privrednih subjekata, klastera, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, lokalnih zajednica, privrednih komora i drugih institucija koje se bave razvojem iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Francuske, Finske, Španije, SAD, Belorusije, Mađarske i drugih zemalja. U okviru foruma, pod okriljem Evropske mreže preduzetništva, održano je više od 600 B2B poslovnih susreta, a održan je i veći broj pratećih događaja.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na: een@ras.gov.rs.

Međunarodni forum o saradnji – Agenda (.pdf)

Datum

nov 02 2023 - nov 03 2023

Vreme

All of the day