Naslovna » Info » Žensko preduzetništvo kao pokretač privrednog razvoja

Žensko preduzetništvo kao pokretač privrednog razvoja

Privredna komora Srbije i EU info centar organizovali su 16. marta panel diskusiju posvećenu podršci i jačanju ženskog biznisa.

Na skupu su predstavljene mogućnosti razvoja ženskog preduzetništva i umrežavanja preduzetnica,  primeri dobre prakse i podrške jačanju kapaciteta poslovnih organizacija koje se bave ovom privrednom delatnošću.

Gorana Tanasković iz Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga, ukazala je na aktivnosti koje treba da budu u fokusu kako bi se unapredili uslovi za razvoj preduzetništva u Srbiji i uspešnijeg poslovanja žena. Istakla je aktivnu ulogu Privredne komore Srbije na osnaživanju ženskog preduzeništva i najavila niz aktivnosti u tom pravcu.

Sanja Popović Pantić, iz Udruženja poslovnih žena Srbije, predstavila je poziciju ženskog preduzetništva u Srbiji danas u odnosu na evropske trendove i  ukazala na aktivnosti  Udruženja poslovnih žena Srbije.

Na panelu su, kao primere dobre prakse, svoje iskustvo predstavile Žaklina Nedeljković – Mobilna sestra, Milica Čalija – Anđeli i Ružica Đurđević iz Intermehanike.

Uspešne preduzetnice su posebno ukazale na značaj uvođenja preduzetništva u sistem obrazovanja, kako bi se mladi informisali, edukovali  i ohrabrili da postanu preduzetnici. U diskusiji su učestvovali i privrednici koji su se interesovali za programe finansijske i nefinansijske podrške preduzetnicima i istakli da je na početku, kao i u razvoju poslovanja preduzetnicima od velikog značaja podrška države i poslovnih udruženja.

Privredna komora Srbije i EU info centar od februara  zajedno organizuju seriju od pet panel diskusija, na različite privredne teme: EU program za konkurentnost MSP – KOZME, žensko preduzetništvo, učešće MSP u EU programu za istraživanje i inovacije – Horizont 2020, preduzetništvo mladih i CE označavanje. Sledeća panel diskusija biće održana na temu omladinskog preduzetništva.

Izvor: PKS

21-03-2017-ZP_001

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top