Naslovna » Pozivi » Za početnike u poslovanju 500 miliona dinara

Za početnike u poslovanju 500 miliona dinara

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava u iznosu do 20 odsto ukupnog ulaganja. Poziv je upućen nezaposlenima, početnicima u poslovanju i privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja.

Kako je navedeno na sajtu ministarstva, ta finansijska podrška privrednicima se pruža u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godine koji predstavlja kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava države i 70 procenata povoljnog kredita Fonda za razvoj. Za realizaciju Ministarstvo privrede je opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će Fond za razvoj plasirati 350 miliona dinara kreditnih sredstava.

Ministarstvo privrede i Fond za razvoj su ovaj program relizovali i prošle godine i podržali 220 privrednika i početnika u poslovanju.

Javni poziv za ovu godinu otvoren je dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Fonda za razvoj, preneo je Tanjug.

 

 

?????????????????????????????????????????

 

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top