Naslovna » Info » Uputstvo za organizovanje turističkih manifestacija

Uputstvo za organizovanje turističkih manifestacija

Tokom jedne godine u Beogradu se održi više od 600 javnih manifestacija na otvorenom – da bi organizatorima pomogli da se upoznaju sa zakonskim procedurama Privredna komora Srbije, Udruženje za turizam i Grad Beograd napravili su uputstvo u kome su prikazani svi neophodni koraci u pripremi događaja u prestonici. „Turistički proizvod kakav su manifestacije u veoma kratkom roku privlači značajan broj stranih posetilaca“ rekla je Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam PKS.

Procedura za dobijanje dozvole za organizovanje događaja“, kako je nazvano uputstvo,  predstavlja početnu tačku za sve organizatore javnih manifestacija gde su objedinjene neophodne informacije. Privredna komora Srbije i Grad Beograd započinju i obuke za organizatore manifestacija na nivou cele Srbije imajući u vidu da je postupak isti u svim lokalnim samoupravama.

„S obzirom na sve veći značaj ovog turističkog proizvoda u svetu, odnosno rast interesovanja za upoznavanjem drugih kultura, običaja i tradicije, očekuje se trend daljeg razvoja tražnje. Srbija očekuje rast posetilaca, najviše iz susednih zemalja, odnosno regije, i Zapadne Evrope. U svom turističkom pozicioniranju Srbija mora da istakne gostoljubivost, otvorenost, sklonost provodu. Turistički proizvod kakav su manifestacije u veoma kratkom roku, uz bolju organizaciju i bez većih finansijskih ulaganja, može da ostvari uspeh i privuče značajan broj inostranih posetilaca. Potencijal rasta ovog proizvoda ima marketinšku snagu za dodatnu promociju Srbije i povećanje lojalnosti klijenata prema Srbiji“ rekla je prilikom predstavljanja uputstva Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam PKS.

U Kalendaru priredbi Turističke organizacije Srbije za 2017. godinu nalazi se više od 900 manifestacija koje su već afirmisane ili nose turistički potencijal. Najveću pažnju domaćih i stranih turista privlače manifestacije koje su posvećene negovanju tradicije, narodnih običaja, folklora i starih zanata. Takve manifestacije se odvijaju tokom cele godine, a najbrojnije su u letnjim mesecima. Organizuju se povodom značajnih istorijskih datuma, zajedno sa privrednim događajima kao što su berbe, žetve i slično.

Preuzmite Uputstvo

 

education-614155_1920

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top