Naslovna » Info » Srpske kompanije učesnice projekta READY2GO na tržištima Indije, SAD, Kameruna, Čilea i Kanade

Srpske kompanije učesnice projekta READY2GO na tržištima Indije, SAD, Kameruna, Čilea i Kanade

Ready2Go projekat realizuje međunarodni konzorcijum privrednih institucija i organizacija sa vodećim partnerom- Promos Agencijom iz Milana, a Privredna  komora Srbije je jedan od partnera na projektu.  Projekat  se finansira od strane Evropske komisije i  Izvršne agencije za mala i srednja preduzeća,  a sprovodi se uz podršku  Evropske mreže preduzetništva ( EEN mreža).

Projekat predstavlja novi  inovativni program u kome će 80 izabranih kompanija iz zemalja učesnica na projektu biti obezbeđeni neophodne obuke za uspešan međunarodni nastup u inostranstvu.

Aktivnosti projekta se fokusiraju na  5 različitih zemalja kao ciljnim tržištima: Kamerun, Čile, Indija, Kanada i SAD, a kompanije koje učestvuju u projektu, osim sticanja znanja o poslovanju na pomenutim tržištima će imati priliku i da uspostave poslovne kontakte u ovim zemljama.

U procesu selekcije od 351 kompanije iz 31 zemlje koje su se prijavile za učešće u projektu odabrano je 80 pobedničkih od čega 5 srpskih preduzeća koja će kroz projekat  učestvovati u trodnevnom programu individualne obuke i podučavanja koja se održava u sedištu kompanije, učestvovati u kolektivnoj dvodnevnoj obuci koja se održava u jednom od evropskih gradova.

Kao rezultat obuka, firme- učesnice u projektu imaće priliku da formulisu međunarodni biznis plan uz podršku Ready2Go eksperata kao i da učestvuju u događajima namenjenim poslovnom povezivanju na pomenutim tržištima.

 

Srpske firme koje su ušle u program obuke su:

Pacomm doo     Ljiljana Pajic     CAMEROON

Technology Partnership doo       Sava Živanović     USA, INDIA

Greensoft ltd     Zvezdan Zaric    CAMEROON

Avalon Partners doo Beograd     Ana Milenković    INDIA, CANADA

Belit d.o.o. Beograd       Aleksandar Ljubenović     SERBIA, USA

 

Ready2Go_banner all logos

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top