Naslovna » Novosti & događaji » Poslovni Sajam – Nauka za privredu

Poslovni Sajam – Nauka za privredu

4. i 5. decembra ove godine, na inicijativu Pokrajinske Vlade održava se poslovni Sajam Nauka za privredu, podstaknut namerom da se intenzivnije povežu preduzeća i naučno-istraživačke organizacije. Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost omogućio je ambijent za stvaranje novih komercijalno primenjivih proizvoda i usluga podrškom za predstavljanje fakulteta, univerziteta i Razvojne agencije Vojvodine u Kongresnom centru Novosadskog sajma. Jasan cilj su prepoznale naučno-istraživačke institucije koje učešćem na ovom događaju potvrđuju spremnost za sprovođenje zajedničkih razvojnih projekata značajnih za budući razvoj Vojvodine.

Potencijal za saradnju nauke i privrede, osnov za dugoročan razvoj svih sektora društva, biće prikazan na štandovima univerziteta i fakulteta gde će se predstavnici kompanija upoznati sa mogućnostima saradnje u oblastima građevinarstva i geodezije, arhitekture i urbanizma, saobraćaja, grafičkog inženjerstva i dizajna, računarstva i automatike, proizvodnog mašinstva, energetike, elektronike i telekomunikacija, industrijskog inženjerstva i menadžmenta, medicine, ekonomije,primenjene statistike, medicinsko-farmaceutskih istraživanja, aktivnostima u oblastima nizijskog šumarstva i životne sredine i ostalim oblastima koje se istražuju na Novosadskom univerzitetu koji čine 14 fakulteta, tri instituta, kao i na univerzitetima Republike Srpske, Crne Gore i na Univerzitetu Educons iz Novog Sada — učesnicima u izlagačkom delu.

Sajam Nauka za privredu biće prilika i za direktne sastanke koji se mogu zakazati na veb platformi naukazaprivredu.talkb2b.net.

Komercijalna primena znanja i tehnologija, veliki potencijal u inovacijama i obezbeđivanje informacija o tržištu, potrošačima i konkurentima na tržištu, koji su značajni za dalji rad istraživanja i istraživača, predstavljaju okosnicu novog koncepta kojim ukazujemo na izraženu potrebu kreiranja privrede i društva zasnovanog na znanju i podsticanju dinamičnog razvoja visokotehnoloških preduzeća u Srbiji. S tim ciljem, prvog dana Sajma, u ponedeljak, 4. decembra, centralna tema stručnih razgovora biće dostignuća naučne zajednice, ali i potencijali budućeg Naučnog-tehnološkog parka u Novom Sadu, a u utorak, 5. decembra fokus će biti na informacionim tehnologijama u službi nauke i privrede.

Drugog dana Sajma, u utorak 5. decembra od 10 do 13 časova, biće upriličeni poslovni susreti predstavnika naučno-istraživačkih organizacija i privrednika. Iz tog razloga vam preporučujemo da iskoristite priliku i registrujete se, bez naknade, kako biste blagovrmeno obavestili stručnu javnost o poslovnom profilu i vašoj ponudi, odnosno poslovnoj potrebi, ali i rezervisali termin za susret sa željenim partnerima. Detaljnije informacije u vezi sa poslovnim sastancima možete dobiti od Rukovodioca Službe razvoja na Novosadskom sajmu, Marijete Lazor (+ 381 21 483 11 42, 063 5169 64 ili elektronskom poštom email hidden; JavaScript is required.

U očekivanju da ćete iskoristiti jedinstvenu priliku za predstvaljanje, povezivanje sa kolegama i predstavnicima sektora u kome poslujete, očekujemo vas na 1. sajmu Nauka za privredu na Novosadskom sajmu.

POZIVdigitalizacija 3

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top