Naslovna » Novosti & događaji » Podrška EEN mreže razvoju organske proizvodnje u regionu

Podrška EEN mreže razvoju organske proizvodnje u regionu

Organska proizvodnja biće u fokusu Bačke i Osječko-baranjske županije u naredne dve godine, a centar novih znanja i inovacija u ovoj vrsti poljoprivrede biće Istraživačko-razvojni centar u Selenči koji će se razvijatu u sklopu projekta Organic bridge.

Naime, uz asistenciju Evropske mreže preduzetništva u Srbiji (Poslovni inkubator Novi Sad) i Hrvatskoj (Tera tehnopolis Osijek) Organic bridge jedan je od 24 projekta koji je podržala Evropska unija u okviru programa Intereg IPA prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija  2014-2020.

Projekat su pripremili Grad Valpovo i organizacija Tera tehnopolis iz Osijeka, kao partneri iz Hrvatske, i  Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) i Terras iz Subotice, kao partneri iz Srbije.  Oni će zajedno, kroz niz aktivnosti s obe strane granice, sprovoditi ovaj projekat naredna 24 meseca, počevši od 15. juna ove godine.

Cilj projekta Organic bridge je i da doprinese povećanju konkurentnosti Osječko–baranjske županije, Severnobačkog i Južnobačkog okruga kroz razvoj novih i unapređenje postojećih proizvoda, usluga i brendova u organskoj proizvodnji. Detaljne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sklopu projekta nalaze se na internet stranici www.organiccentar.rs.

 

podrska een

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top