Naslovna » Novosti & događaji » Prijavite se za Ready2Go International do 14. aprila!

Prijavite se za Ready2Go International do 14. aprila!

 InfograficaHIGH-03 2
Ready2Go projekat, finansiran od strane Evropske komisije, razvio je međunarodni konzorcijum sa vodećim partnerom – Promos Agencijom iz Milana, a u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva, Evropskom agencijom za mala i srednja preduzeca (EASME) i Privrednom komorom Srbije. Projekat predstavlja inovativni novi program u kom će 80 izabranih kompanija iz zemalja učesnica na projektu biti obezbeđene neophodne obuke za garantovan uspeh u inostranstvu.
Fokus će biti na 5 različitih zemalja kao ciljnim tržištima: Kamerun, Čile, Indija, Kanada i SAD, a kompanije koje budu učestvovale u projektu, osim sticanja znanja o poslovanju na pomenutim tržištima će imati priliku i da uspostave poslovne kontakte u ovim zemljama.
Ready2Go pruža individualni program obuke koji će biti posebno prilagođeni kompanijama. Cilj obuke će biti da svaka kompanija napravi međunarodni biznis plan, kao stratešku šemu za postavljanje ciljeva i započinjanje međunarodnog poslovanja.
Svaka kompanija – učesnica će imati kontinuiranu podršku Ready2Go eksperata tokom celog trajanja programa.
Pored individualnog programa učesnici će imati priliku da učestvuju na dve dodatne obuke koje se organizuju u 5 različitih gradova širom Evrope, kao i na najviše dva događaja za poslovno povezivanje u gore navedenim zemljama uz pomoć Ready2Go programa, koji će delimično pokriti troškove učešća na ovim događajima i obukama.
Kome je namenjen program:
  • Malo ili srednje preduzeće
  • Preduzeće sa sedištem u državi članici EU ili  zemlji COSME programa (Albanija, Jermenija, Bosna i Hercegovina, BJR Makedonija, Island, Moldavija, Crna Gora, Srbija i Turska)
  • Preduzeće mora da bude aktivno u jednom od sledećih sektora: poljoprivreda i prehrana, biotehnologije i druge efikasne tehnologije, hemijska industrija, zanatska delatnost, kreativna industrija, zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita i farmaceutska industrija, informacione tehnologije, inteligentna energija, proizvodnja materijala, nano i mikrotehnologije, maloprodaja i usluge, održiva gradnja, tekstil i moda, sektor nameštaja i prerade drveta. U toku procesa evaluacije, biće takođe razmotreni sledeći  sektori: zelene tehnologije, vazduhoplovstvo i avio industrija, industrija 4.0 i mašinogradnja.
  • Za učešće u programu obavezno je aktivno znanje engleskog jezika.
80 pobedničkih kompanija će:
  • učestvovati u trodnevnom programu individualne obuke i podučavanja koja se održava u sedištu kompanije. Termin održavanja obuke je  jun – avgust 2017.
  • učestvovati u kolektivnoj dvodnevnoj obuci koja se održava u jednom od evropskih gradova. Termin održavanja obuka je jul – oktobar 2017.
  • formulisati međunarodni biznis plan uz podršku Ready2Go eksperata.
  • učestvovati u najviše dva događaja namenjenim poslovnom povezivanju koji će biti organizovani u zemljama od interesa za saradnju. Termini održavanja događaja su između novembra 2017. i jula  2018. godine.
Rok za prijavu je 14. april 2017.
Dalje informacije o kriterijumima za kvalifikaciju i selekciju kompanija, datumima i programu dostupne su na www.b2match.eu/ready2go
Za više informacija kontaktirajte:
Anastasia Akimova, Centar za bilateralnu saradnju PKS
tel: 011/4149464
e-mail: email hidden; JavaScript is required
Marica Vidanovic, Centar za bilateralnu saradnju PKS
tel: 011/3300978
e-mail: email hidden; JavaScript is required

 

 

 

 

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top