Naslovna » Pozivi » Osam programa podrške za mikro, MSP i preduzetnike

Osam programa podrške za mikro, MSP i preduzetnike

Razvojna agencija Srbije (RAS) pokrenula je 6. marta kampanju Kreiraj život koja obuhvata osam programa podrške namenjenim mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima. U 2017. godini biće dodeljena bespovratna novčana sredstva kroz sufinansiranje projektnih aktivnosti i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

„Za prvih šest programa, namenjenih početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza opredeljeno je 435 miliona dinara. Ti programi su od ponedeljka, 6. Marta, dostupni privrednicima. Pored toga, na raspolaganju su i program mentoringa, za koji je izdvojeno oko 20 miliona dinara, kao i program za podršku privrednicima koji otvaraju nova radna mesta, a koji se sprovodi po Uredbi o privlačenju investicija Vlade Srbije“, istakao je v.d. direktora RAS Željko Sertić. Sertić je dodao da će za sprovođenje programa širom Srbije od velikog značaja biti mreža od 16 regionalnih razvojnih agencija, a koje će biti na raspolaganju privrednicima za više informacija.

Sloganom „Kreiraj život“, RAS poručuje preduzetnicima da su oni ključni donosioci odluka u svom životu i da donošenjem pravovremenih odluka mogu da kreiraju život po svojoj meri.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Razvojnoj agenciji Srbije na telefon 011/3398900 ili na mejl email hidden; JavaScript is required.

??????????????????

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top