Naslovna » Info » Međunarodni sajam železničke opreme u Lilu – prilika za saradnju u oblasti železničkih tehnologija

Međunarodni sajam železničke opreme u Lilu – prilika za saradnju u oblasti železničkih tehnologija

U martu tekuće godine, Inovacioni centar Mašinskog fakulteta bio je po treći put koorganizator poslovnih susreta na 10. Međunarodnom sajmu železničke opreme u Lilu (Francuska). Cilj našeg anagažovanja je stvaranje novih i jačanje postojećih saradnji Mašinskog fakulteta u Beogradu i sprskih preduzeća u oblasti železničkih tehnologija. Za vreme skupa održani su sastanci sa brojnim francuskim preduzećima, a iz Srbije predstavilo se i preduzeće Minel GE.

Od stranih preduzeća sa kojima smo se sastali izdvajamo sledeća (kontakte možete dobiliti na upit od, gospođe Snežane Kirin – email hidden; JavaScript is required):

APEGELEC (Francuska) — specijalizovana za dizajn i proizvodnji električnih kutija, panela i kabineta – kao i održavanje opreme na licu mesta. Preduzeće bi želelo da ponudi svoje proizvode na srpskom tržištu i traži partnere.

SERTEC S.L. (Španija) je zainteresovan za saradnju na R&D projektima. U početku preduzeće se bavilo proračunima i analizom za kompanije kao što je EADS-CASA Space DIvision. U poslednjih nekoliko godina, počeli su da razvijaju sopstvene proizvode, posebno za praćenje projektila, napredne materijale za odbranu, modernizaciju postojeće opreme. U budućnosti preduzeće želi da proširi svoje suluge u okviru svog postojećeg protfolija i samostalnim vozilima.

TRANSALLEY (Francuska) — okuplja preduzeća koja izvršavaju 40% francuskih radova vezanih za železnicu, 14.000 zaposlenih, velika preduzeća kao Alstom, Bombardier, Siemens, i Eurotunnel, kao i gustu mrežu malih i srednjih preduzeća. Oko 60% aktivnosti regiona vezanih za železnicu su locirane u Valensijenu kao i klaster vezan za železničku industriju.
Institut Mines-Télécom  Lille Douai (Francuska) – je francuski univerzitet/velika škola i zainteresovan je za saradnje u ERASMUS projektima.

VALUTEC SA (Francuska) je spin-off Univeryiteta u Valensijanu. Traze partnere kojima je potrebna tehnička saradnju u vezi testiranja. Zainteresovani su za saradnju na R&D programima EU.

NORD COMPOSITES (Francuska) – proizvodi polimerne kompozite, smole, i zainteresovani su za saradnju. Već saradjuju u regionu (Slovenija, Rumunija i Bugarska). Preduzeće bi želelo da ponudi svoje proizvode na srpskom tržištu i traži partnere.

 

railway-station-619082_1920

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top