Naslovna » Novosti & događaji » Future of Building 2017 – inovacije i trendovi u građevinskoj industriji

Future of Building 2017 – inovacije i trendovi u građevinskoj industriji

U Privrednoj komori Austrije uz podršku Evropske mreže preduzetništva 17. i 18 maja 2017. godine održani su Međunarodni poslovni susreti u oblasti građevinarstva – Future of Building 2017. Događaj je otvorila Ulrike Rabmer, zamenica predsednika Privredne komore Austrije ukazujući na činjenicu, da je u industrijskom sektoru Austije građevinarstvo jedna od najznačajnijih privrednih grana. Gospođa Rabmer, koja i sama dolazi iz građevinske industrije, istakla je da su inovacije u građevinarstvu nephodne, posebno imajući u vidu nove trendove i zahteve korisnika.

20170517_094000

Prvog dana događaja organizovane su panel diskusije na kojima su predstavnici kompanija iz sektora građevinarstva i infrastrukture saznali više o inovativnim rešenjima koja se primenjuju u Austriji, novim visoko kvalitetnim materijalima, iskustvima i problemima sa kojima su se suočavale arhitekte i nosioci  najznačajnijih građevinskih projekata u Beču. Eksperti iz Austrije su posebno ukazali na izazove sa kojima ćemo se kao društvo suočiti u narednom periodu, koji su posledica klimatskih promena, a koji svakako imaju uticaj i na građevinsku industriju. Građevinski objekti će se sve više graditi od prirodnih materijala koji su energetski efikasni. U takvim objektima korisiće se samo energija iz obnovljivih izvora – sunca, vetra i vode.

Nakon panela, održani su B2B sastanci, na kojima je učestvovalo više od 400 privrednika iz 47 zemalja. Na B2B sastancima učestvovali su i predstavnici srpskih kompanija: Napred iz Beograda, Testeral iz Jagodine i Građevinar iz Beograda.

Drugog dana događaja organizovane su posete i obilasci građevinskih objekata na 4 različite teme: pametni grad Aspern, inovativna rešenja u izgradnji – Aspern, obnavljanje starih građevina u Beču i korišćenje zelenih površina na građevinskim objektima.

20170517_140807

Pogledajte ocene
Ocenite ovaj članak© 2015 Evropska mreža preduzetništva SrbijaDeveloped by: Vojin Kovačević

Scroll to top